Yüreğinizin en kuytu köşelerinde
sakladığınız sevgiyi, aşkı, özlemi sığdırabilir misiniz bir kutuya? Bir kurdele
çözebilir mi tüm kırgınlıkları?
Ruhunuzun en derininden gelen sesi
dillendirmek için 70 yıl önce çıktığımız sevgi ve tutkuyla harmanlanan çikolata
yolculuğumuza hoş geldiniz..
Mabel’in temelleri 1947 yılında Mihail Payotis ve Haralambos Küçük Anastasiadi tarafından İstanbul Karaköy’de mütevazi bir imalathanede atıldı. Markanın büyük dönüşüm hikayesi ise Ahmet Tatlıcı tarafından 1981 yılında satın alınmasıyla yaşandı.
Ailesinden devraldığı tatlı ve pastacılık sektöründeki tecrübesini İngiltere’de aldığı eğitimle güçlendiren Tatlıcı, kuşaktan kuşağa süregelen çikolata öyküsünün temellerini yıllar içinde sağlam atılımlarla güçlendirdi.
Mabel
çikolatalarının bugünkü lezzetine ulaşması için 10 yıllık bir hazırlık süreci
yaşandı. Önce teknoloji ve ambalaj alanındaki küresel gelişmeler Mabel’e
entegre edildi. 1992 yılına gelindiğinde ise Mabel; ağırlıklı olarak Belçika ve
İsviçre tatlarıyla harmanlanan özel çikolata reçetesine kavuşarak çikolatada
lezzet devrimine imza attı.
Bugün kalite ve çeşitte yükseltilen çıta
ile ürün gamını 500’e çıkaran Mabel; geleneksel çikolata anlayışını son
teknolojiyle üretimini yaptığı bantlardan büyük küçük herkesin evlerine, sıcak
gülüşlerine, kısaca hayata taşıdı.
Tüketicisinin nezdinde, ”çikolata gibi
çikolata” olarak tanınmanın gururunu yaşayan Mabel, içindekilere dair hiçbir
endişe yaşatmadan çikolata hazzını vermeyi ve hayal gücünüzün sınırlarını
zorlayan tatlar sunmayı önemsiyor.
Gerçek kakao yağı ve kitlesi kullanılarak
katkısız olarak üretilen ve 48 saatlik yoğun bir konçlama sonrasında ortaya
çıkan Mabel çikolataları; kalite konusundaki prensipleriyle “bitter” gibi sert,
tüketicisine yaklaşımında ise “sütlü” çikolata gibi sevgi dolu..
Geçmişte olduğu gibi gelecekte de takdir
edilen leziz çikolatalarla anılarak, daha iyiyi yapmanın arayışı, heyecanı ve
tutkusuyla nice seneler çikolata yapmayı diliyor.
Mabel Ailesi olarak kuruluşumuzdan bugüne
bize güç katan takdir ve tercihlerinizi şükranla anıyor ve sizi zengin çikolata
dünyamıza bekliyoruz.
Yıl 1947 iki cesur girişimci için farklı bir anlamı vardı o yılın..Mihail Payotis ve Haralambos Küçük Anastasiadi, Türk damak tadına uygun, leziz ve prestijli bir çikolata markası yaratmak için yola çıktılar. Küçük, mütevazi imalathanelerinin yeri hazırdı.. İstanbul Karaköy.
Üretim için her şey tamamlandı, artık düğmeye basılabilirdi. Ama bir soru işareti iki genç girişimcinin zihninde belirdi. Markanın ismi ne olacaktı?
Ambalaj çalışmalarının yapıldığı bir gün beklenen yanıt geldi. Son hazırlıkları gözden geçiren ortaklardan biri konuyla ilgili görevlendirilmiş siyahi genç kızın yanına giderek: “ Firmamıza bir isim gerekiyor, bu konuda bize yardımcı olur musun?”
Fransız asıllı grafiker kız, “ Sorunuzla çok gururlandım, teşekkür ederim. Çikolatalarınız çok lezzetli ve güzel. Fransızcada ‘güzelim’ anlamına gelen Mabel’e ne dersiniz?” diye yanıt verdi.
Önerilen ismin iki girişimci tarafından çok beğenilmesiyle birlikte “Mabel” markası doğmuş oldu. Markaya ismi veren grafiker kızın temsili resmi ise “ Mabel” in ambalajlarını süsledi.
Bugün işadamı Ahmet Tatlıcı’nın vizyonuyla üretim hayatına devam eden Mabel Çikolata’nın logosu halen ilk günkü halini korumaktadır.